Kinderclub ‘De Bezige Bijtjes’

De Bezige Bijtjes, een begrip in Rottum! Ooit begonnen als figuurzaagclub, maar ondertussen zoveel meer. De club wordt gerund door een groep enthousiaste vrijwilligers, de hulpbijen en hulpdarren.

Zodra de dagen weer wat korter worden, is het hoog tijd voor wat gezelligheid in de donkere uurtjes. Tijdens de wintertijd organiseren wij 1 a 2 keer per maand een gezellige knutselavond in het Dorpshuis. Alle kinderen uit Rottum vanaf groep 3, of vanaf 6 jaar, tot en met groep 8 mogen hier aan mee doen. De data worden ieder seizoen een paar weken van tevoren gedeeld. Online op onze Facebookpagina en ook bij de school en bij het Dorpshuis hangt het overzicht . We knutselen op de woensdagavond. In het nieuwe seizoen starten we om 18.30 uur met de knutsel en om 19.30 uur kunnen de kinderen weer opgehaald worden. De entree bedraagt €1,50 per kind. Dit bedrag ontvangen we graag contant bij binnenkomst. We werken niet met aanmelden, ieder kind in de doelgroep is welkom. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Zo hadden we bij de laatste slotavond wel 45 kinderen!

We proberen de knutsel uitdagend voor alle leeftijden te houden en spelen graag een beetje in op de thema’s van het jaar. Zo beginnen we meestal met het maken van de mooiste lampionnen. Ook knutselen we bijvoorbeeld een gezellige versiering voor de Kersttijd en de Paastijd en voor Sinterklaas versieren we het Dorpshuis met onze wereldberoemde slinger. Het record staat ondertussen al op meer dan 200 meter! Het seizoen sluiten we uiteraard feestelijk af met een hapje, een drankje, een dansje en nog veel meer gezelligheid.

Zo nu en dan hebben we weleens een weekendje over en dan kan er ook spontaan nog een viswedstrijd bij de vijver georganiseerd worden, of staan we ineens met z’n allen op het sportveld voor een sportief potje volleybal.

Lijkt het je leuk om ook eens te komen? Hou dan vanaf het nieuwe schooljaar de deuren van school en het Dorpshuis in de gaten en volg ons ook op Facebook ‘Kinderclub de Bezige Bijtjes’. We zien jullie graag in het nieuwe seizoen!