Veiligheid in Rottum

Veiligheid in Rottum

WhatsApp preventie

27 januari 2020

In 2019 heeft dorpsbelang een initiatief gerealiseerd om de waakzaamheid in en rond ons dorp te verbeteren.

Zoals u wellicht heeft gezien zijn er bordjes bij de ingangswegen van Rottum gemonteerd waarop deze preventie in de vorm van een Whatsapp groep zichtbaar wordt gemaakt. Indien u inwoner ben van Rottum en zich wil laten aanmelden voor deze Whatsapp groep kan dat via het secretariaat dorpsbelang. U kun ook altijd vragen naar de spelregels.

 

Burgernet

18 december 2018

Burgernet is een uniek samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven uit de gemeente. De gemeente Skarsterlan is ook aangesloten bij burgernet.

Wanneer wordt Burgernet ingezet?

Bij dringende zaken, waarbij een duidelijk signalement beschikbaar is.

Hierbij kunt u denken aan:

  • diefstal of inbraak
  • doorrijden na een aanrijding
  • tasjesroof
  • geweld
  • vermiste personen

De centralist van de meldkamer van de politie geeft een bericht door aan alle Burgernet deelnemers in het gebied van de melding: “Hier volgt een oproep voor Burgernet. Wilt u uitkijken naar duidelijk omschreven persoon- of voertuigen – wilt u bij het zien van persoon of voertuig gratis terugbellen naar 0800- 0011.” De deelnemers ontvangen deze oproep als ingesproken bericht op hun (mobiele) telefoon of als tekstbericht per SMS.

U kunt u ook meedoen met burgernet, voor meer informatie zie: Wat is Burgernet en over het Meldpunt Veilig Verkeer